habersafak

Etiyopya kahvesi  özellikleri ve çeşitleri

Etiyopya kahvesi  özellikleri ve çeşitleri

Dünyada kahvenin keşfedilmesinde ve yayılmasında en büyük etkiye sahip olan ülke hiç şüphesiz Etiyopya’dır.Kahve ilk olarak iklim ve yağış özellikleri nedeniyle kahve üretimi için ideal bir bölge olan ve lezzetli çekirdekleri ile kahve üretimi için ideal bir bölge olan Etiyopya’da keşfedilmiştir. ve eşsiz lezzetleri ile filtre kahve ve espressolarda en çok tercih edilir.

Etiyopya Filtre Kahvesinin Özellikleri

Heirloom, Mocha ve Giesha türü Arabica çekirdekleri çoğunlukla Etiyopya’da yetiştirilmektedir. Bu çekirdeklerden elde edilen Etiyopya filtre kahvelerinin lezzet özelliklerini incelersek bölgeye göre farklı tatlar buluruz. En yaygın koku türleri; Çiçeksi, meyvemsi ve narenciye aromalarına sahiptirler.Etiyopya filtre kahveleri orta gövdeli bir yapıya sahiptir ve kavurma boyutundan dolayı espressolarda sıklıkla tercih edilir.

Etiyopya kahvesi  çeşitleri

Dünyanın en büyük kahve üreten ülkelerinden biri olan Etiyopya, çok sayıda çekirdek çeşidine ve bölgeye sahiptir. Sidamo ve Magarrisa bölgelerinin bir parçası olan çekirdekler, Etiyopya filtre kahvesinin demlenmesinde yaygın olarak kullanıldığı bölgelerdir.

  • Etiyopya Sidamo
  • Etiyopya Magarrisa

 

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir