habersafak

Cami Halısı Nedir? Cami Halısı Nasıl Olmalı?

Cami Halısı Nedir? Cami Halısı Nasıl Olmalı?

Cami Halısı ; diğer alanlarda özellikle hanelerde kullanılan halılara göre daha yoğun ve ağır olan dayanıklı, ibadet eden insanlara en iyi biçimde hizmet edecek nitelikli ve uzun ömürlü yapıya ve dokuya sahip olan, yüzlerce çeşit desen ve seçenekleri bulunan ve teknik değerleri barındıran halılardır.

Cami halısı alırken evvela aklımızda olması gerekli olan, halının metrekaresindeki ilmek sayısıdır. halının metrekaresinde ne kadar fazla ilmek var ise halı o kadar sık olur bu da onun ömrünün o oranda çok olacağı manasına gelir. Cami halısında ilmek sayısı arttıkça halının ağırlığıda artar, ağırlık arttıkçada fiyatta artar.

Cami Halısı Nasıl Olmalı?

Öncelikle kaliteli cami halıları nasıl olmalı sorusuna cevap arayacak olursak cevaben; bir cami halısı sık olmalı, sık halının halının dibine yabancı madde (çer, çöp) vs inemez. Sık dokunmuş cami halılarında cami cemaatinin üzerinden düşen ya da çevresel etkilerden camdan kapıdan rüzgar vazıtasıyla vs. gelen yabancı maddeler halının sıklığından dolayı dibine inemez ve yüzeyde kalır ve böylece kolayca temizlenebilir. – Sık halının tüyleri kolay yatmaz. Bize göre halının en önemli özelliklerinden biri de halının yumuşaklığını uzun seneler muhafaza etmesidir. Cami halılarında en çok görülen ayak basılan ve secdeye giderken vurulan diz hizasında oluşan deformasyonlardır. Eğer halınız seyrek ise tüyleri hemen ezilecek ve hem görüntüde hem konforunda eksiklikler oluşacaktır. Oysaki sık halılarda halının tüyleri birbirine destek olarak bir direnç oluşturur ve halının konforunu sağlamakta olan o direnç katmanı sayesinde halınızı senelerce sertleşmemiş ve konforundan kaybetmemiş olarak kullanabilirsiniz.

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir