habersafak

Avukat Kime Denir? Hukuk Bürosu Açmak İsteyen Avukat Ne Yapmalıdır?

Avukat Kime Denir? Hukuk Bürosu Açmak İsteyen Avukat Ne Yapmalıdır?

Avukat; hukuk fakültesini bitirmiş, yasal olan stajını tamam etmiş ve avukatlık yapabilmek için ruhsatını alarak bir kurumda veya serbest bir biçimde mesleğini icra eden kişiye denir. Tarihe bakıldığında avukatlık, çok uzun bir geçmişe sahiptir. Buna bağlı şekilde avukatlık mesleğinin öncelikle nasıl ortaya çıktığı tartışmalıdır. Avukatlığın Türkiye’deki gelişimi ise son 150-200 yılda olmuştur.

Hukuk Bürosu Açmak İsteyen Avukat Ne Yapmalı?

Kendi bürosunu açmak isteyen avukat, avukatlık stajını bitirmiş olmalı ve bağlı bulunduğu barodan avukatlık ruhsatını almış olmalıdır. Hukuk bürosunu açmak istediği yerin belli olmasından sonra güven duyulan bir muhasebeci ile anlaşma yapılmalıdır. Avukat, noterde muhasebeciye bir vekaletname verecek ve yine noterde imza beyannamesi düzenlenecektir. Daha sonra bu belgelerle beraber, kira protokolü (büronuz kira değil ise tapu senedi) ve kimlik ilave edilerek muhasebeciye verilecek. Bundan sonraki işlemleri muhasebeci sizin adınıza yürütecektir. İş yeriniz kira ise her ay kira miktarının yüzde 25’i kadar stopaj ödemek zorundasınız. Bahsettiğimiz bu işlemlerden sonra büronuz faaliyete hazır hale gelecektir.
Bununla birlikte müvekkil bulabilmede sıkıntı çekmemek adına, büronun rahat ulaşılabilir ve merkezi yerde olmasına özen gösterilmelidir. Günümüz dünyasında her şeyde olduğu gibi Avukat bulmada da kullanılan günümüz icadı internette de var olmalı nu hukuk bürosu. Bunun için tüm SEO ayarları yapılmış kapsamlı kurumsal bir web siteside olmazsa olmazlardandır. Örnek vermek gerekirse; İstanbul’da anadolu yakası avukat arayan bir yurttaş arama motorlarına İstanbul avukat veya İstanbul hukuk bürosu yazdığında üst sıralarda görünen bir web sitesi olması o avukatı veya o hukuk bürosunu bir adım öne geçirecektir.

 

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir