habersafak

Muhasebe Nedir? Muhasebeci’nin Görevleri nelerdir?

Muhasebe Nedir? Muhasebeci’nin Görevleri nelerdir?

Muhasebe nedir sorusuna sözlük anlamı ile bakacak olursak; hesaplaşma, karşılıklı hesap vermek, hesap işleriyle uğraşmak, Hesapların bütünü, Hesap işlerinin yürütülmüş olduğu yer, saymanlık olan muhasebenin tanımı, işletmenin varlıkları ve kaynakları ( sermayesi ve borçları) üstünde değişme yaratan ve para ile anlatılan mali kalifiye işlemlere ilişkin bilgileri; kaydetmek, sınıflandırmak, özetlemek, çözümleme etmek ve yorumlamak üzere alakalı şahıs ve kurumlara raporlar halinde sunan bir malumat sistemidir; diyebiliriz.

Muhasebecinin vazife ve sorumlulukları bir haylice çoktur. Şirketlerin gereksinim ve taleplerine bakılırsa hareket eden ve mevzuata hakim olması ihtiyaç duyulan muhasebeciler en önce danışmanlık hizmeti vermektedir. Yani mali mevzular başta olmak suretiyle şirketin gereksinim duyduğu bütün bilgiler için hizmetler sunan muhasebeciler, genel muhasebe hizmetleri sunmaktadır. O biçimde muhasebeci nelerdir sorusuna daha ayrıntılı bir cevap verilmesi gerekir. Mali mevzuattaki gelişimleri yakından takip eden muhasebeciler anlaşmalı mali müşavir hizmetlerinin yanı sıra şu emek harcamaları gerçekleştirmektedir;

Bir işletme açma evresinde veya düşüncesinde iseniz, muhasebeci arayışınız halinde, Esenyurt Muhasebe hizmeti hakkında detaylı bilgi için fuatmandan.com.tr adresinden aklınıza takılan soruların cevabını bulabilirsiniz.

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir