habersafak

İbrahim Murat Gündüz MHK’nin En Kıdemli Üyesi İbrahim Avcıoğlu’nun Daveti Üzerine Boks Antrenörlerine Moral Verdi

İbrahim Murat Gündüz MHK’nin En Kıdemli Üyesi İbrahim Avcıoğlu’nun Daveti Üzerine Boks Antrenörlerine Moral Verdi

Ankara’da geçtiğimiz günlerde boks alanında önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye’de mücadele sporlarının gelişiminde önemli destekleri bulunan iş insanı İbrahim Murat Gündüz, Türkiye boks federasyonu merkez hakem kurulunun en kıdemli üyesi ve başhakem İbrahim Avcıoğlu tarafından TOHM’da gerçekleşen ikinci ve üçüncü kademe antrenörlük sınavına davet edildi.

Avcıoğlu hocanın davetine icabet eden İbrahim Murat Gündüz burada antrenör olacak katılımcılar için boks sporunun gelişimini ve spor için yaptıklarını anlattı. Son yıllarda boks alanında önemli tecrübeler edindiğini belirten İbrahim Murat Gündüz hem işine hem de uğraşmış olduğu spor dallarına bağlılığını belirtti. Birden çok genç antrenörün rağbet gösterdiği konuşma büyük ilgi gördü.

İbrahim Murat Gündüz Türk sporunun gelişiminde önemli isimlerden birisi hem destek verdiği sporcularla hem de düzenlenmiş olduğu profesyonel organizasyonlarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Özellikle destek verdiği isimler arasında yer alan milli sporcu Ali Göktürk Benli yurt içinde ve yurt dışında kickboks severlerin ilgisini çekiyor.

Türkiye’de boksun gelişiminde önemli derecede desteği olan başarılı iş insanı İbrahim Murat Gündüz bu davet ile antrenörlük mesleğinin saygın bir meslek olduğunu ve bu yolda yapılması gerekenlerin ne olması gerektiği hakkında antrenörlere bilgiler verdi. Özellikle maçların hakemler tarafından daha adil bir şekilde yönetilmesi gerektiğini belirterek haksızlığa yol açan uygulamaların önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

İkinci ve üçüncü kademe boks antrenörlerinin sınavına katılan sporsever iş adamı İbrahim Murat Gündüz, başhakem İbrahim Avcıoğlu’nun da yönlendirmesi ile boksun daha güvenli ve daha ilgi çekici bir spor dalı olması için antrenörlere de görev düştüğünü belirtti.

Antrenörlerin, maçların daha adil ve kimsenin etkisi altında kalmadan yönetilmesi için hakemleri baskı altına almaları gerektiğini belirten İbrahim Murat Gündüz özellikle Türkiye’de spor dallarının birçoğunda hakem hatalarının müsabakanın seyrini önemli ölçüde değiştirdiğini ve sporcunun geleceğini olumsuz etkilediğini anlattı. İbrahim Murat Gündüz konuşmanın sonunda Türkiye Boks Federasyonu başhakemi İbrahim Avcıoğlu’na teşekkür ederek yeni antrenör olacak katılımcılara başarılar diledi. Gündüz’ün konuşması boks antrenörleri tarafından ilgiyle takip edilerek Türkiye’de boks alanında kayda geçti.

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir