habersafak

Twoplus Mimarlık

Twoplus Mimarlık

Mimar, yeni yapıları tasarlama, eski yapıları restore etme ve mevcut binaları kullanmanın yeni yollarını geliştirme ile sorumlu olan kişilere verilen mesleki unvandır. Mimar, inşaat projelerinin başlangıç aşamasından tamamlanma aşamasına kadar vazife alır.

Mimar ne iş yapar sorusunun klasikleşmiş cevabı; yapıları fiziğe ve kurmacama müsait şekilde oluşturur.Mimar, hem el çizimleriyle aynı zamanda bilgisayar destekli program çizimleriyle bina tasarımları oluşturur. Müşterinin arzu ve taleplerine göre projeler çizer, hazırlar ve sunar. Projesinin çevreye uygunluğunu test eder. Gerekli malzemelerin miktarını belirler.Mühendisler, Müteahhitler ve inşaat yöneticiyle doğru yazışma kurarak bina imal edilmesi aşamalarında yer alır.  Projenin vaktinde ve belirlenen bütçede yapılmasını sağlar. Başlangıçtan sona kadar projenin ilerleme sürecini takip eder.Twoplus Mimarlık olarak hangi hizmetleri sunarız;

  • Mimari
    Projenin gerçekleştirileceği yere alan gezisi yapılması ve topoğrafyanın çıkarılması ile birlikte projenin ilk adımları two plus architects’te atılır. Analizlerin yapılmasının ardından kütlesel ilişkiler, strüktür, fonksiyon ve estetik bileşenler projeye işlenir. Alanlarında yetkin farklı disiplinlerden uzmanlardan alınan danışmanlıklarla da, işi şansa bırakmadan en doğru çözüme ulaşılmaya çalışılır.
  • İç Mimari
    İç mimarlık ofisleri olarak kullanıcının istekleri ve hayalindeki mekan tasarım kararlarımızın merkezinde yer almaktadır. Kullanıcının mekânsal ihtiyaçları sonucunda ihtiyaç programını en doğru şekilde belirleriz. Kullanıcının hayallerini tasarımda ve uygulamada tecrübeli ekibimizle beraber gerçekleştiririz. Tasarım sürecinden inşa sürecine kadar kullanıcıyla dirsek temasında olarak, onlarında sürece dahil olmasını sağlarız.
  • Uygulama
    Konsept projenin belirlenmesinin ardından şantiye süreci için gereken yasal hazırlıklar two plus architects tarafından takip edilir. Malzeme tedariği ve yerleştirilmesi usta ekibimiz tarafında yapılır ve ofis tarafından sürekli kontrol edilir. Olası sürpriz bir durum yaşanmaması için bütün tedbirler alınır.
  • Danışmanlık
    Mimarlığın farklı aktörlerle birlikte pratiğe dökülebilen bir meslek olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla her bir projemizde alanında yetkin, farklı disiplinlerden çözüm ortaklarımıza danışarak ilerliyoruz. Peyzaj, aydınlatma, akustik, yangın, deprem, cephe, LEED… gibi birçok uzmanlık alanları danışmanlık aldığımız başlıca konulardır.

https://twoplus.com.tr

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir