habersafak

Telegram nedir? Nasıl kullanılır?

Telegram nedir? Nasıl kullanılır?

Öncelikle Telegram’ın nasıl tanımlanacağına bir bakalım. Bir web tarayıcısıyla karşılaştırıldığında Telegram, telefonunuzun işletim sisteminde çalışan akıllı bir uygulamadır. Sizi internet üzerinden diğer insanlarla buluşturan ve size mesaj gönderen akıllı bir salyangoz gibidir.

Telegram, akıllı bir web istemcisi olmasının yanı sıra her gün milyonlarca kişi tarafından da kullanılmaktadır. Telegram web sitesine göre, her gün milyonlarca aktif kullanıcı uygulamaya erişiyor. Ayrıca, Telegram’ın veri tabanında milyarlarca mesaj vardır. Bu, Telegram’ın dünya çapındaki internet kullanıcıları arasında ne kadar popüler hale geldiğini gösteriyor.

Telegram gruplarına nasıl katılabilirim?

Telegram grupları için; uygulamaya girdikten sonra uygulama içerisinde sağ üst köşede bulunan arama butonuna tıklayınız. Bu arama kutusuna ne tarz bir içerik aradığınızı yazın ve size en uygun Telegram grubuna katılın. Mesela; arama kutucuğuna ‘sohbet’ kelimesi yazarak Telegram sohbet grupları bulunabilir ve bu gruplardan istediğinize katılabilirsiniz.

Telegram kanalı nasıl açılır?

Telegram kanalları açmak çok kolay ve oldukça basittir.  Hızlı ve kolayca Telegram kanalı açabilmek için şunları yapmalısınız:

  • Uygulamaya gidin
  • Sohbet sekmesinde bulunan kalem ikonuna tıklayın. (iPhone cihazlarda sağ üst köşede bulunmakta, Android cihazlarda ise sağ alt köşede)
  • Sayfanın üstünde yer alan yeni kanal seçeneğini tıklayın ve açılan sayfada kanal oluştura tıklayın.
  • Açılan sayfada kanalınızın adını, açıklamasını girin ve fotoğraf ekleyin, sonra ileriyi tıklayın.

Kanal türü kısmı gelecek, kanalınızın genel mi yoksa gizli mi olacağına karar verin. Genel seçeneğini seçerseniz, kanalınız için bir bağlantı adresi oluşturabilirsiniz.  Bu bağlantıyı insanlarla paylaşabilir ve bulunur olabilirsiniz. Gizli seçeneğinde ise size bağlantı adresi verilir ve yalnızca bu bağlantı adresini paylaştığınız kişiler kanalınıza abone olabilirler. Ve dilediğiniz zaman bu bağlantı adresini değiştirebilirsiniz.
İleri dedikten sonra rehberinizdeki kişilere davet gönderebilir veya tekrar ileri diyerek Telegram kanal oluşturma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Telegram kanalında yalnızca yöneticiler mesaj atabilir. Fakat dilerseniz ayrıca tartışma grubu açarak abonelerin sohbet etmesini sağlayabilirsiniz.

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir