habersafak

Social Plus Markaların İtibar Karnesini Çıkarıyor

Social Plus Markaların İtibar Karnesini Çıkarıyor

Marka itibar yönetimi, online seeding, influencer marketing, kriz ve algı yönetimi alanlarında çalışmalarını sürdüren Social Plus, markaların itibar karnelerini çıkaracak yeni bir platformu hayata geçiriyor.

2009’dan beri faaliyet gösteren Social Plus, 2021’e hızlı başladı. Yurt dışı açılımlarını salgın nedeniyle askıya alan şirket, gözünü İngiltere’den sonra Hollanda ve Almanya’ya dikti. Hollanda merkezli şirketini açmaya hazırlanan Social Plus, aynı zamanda bu yıl teknolojik altyapısını ve çalışma ekibini de güçlendirmeyi hedefliyor. Social Plus şubat ayında markaların itibar karnelerini çıkaracak yeni bir platformu hayata geçirmek üzere de çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin çalışmalarıyla ilgili Social Plus’ın kurucusu Mehmet Ali Yıldız ile konuştuk.

Öncelikle Social Plus’ı tanıyalım. Neler yapıyorsunuz?

2009 Aralık’ta marka itibar yönetimi ve online seeding ajansı olarak kurulduk. Türkiye henüz sosyal medya ajansları ile yeni yeni tanışırken sosyal medyada tanıtımın markalar için çok önemli olacağını anlayıp bu alandaki ilk ajans olduk.

Başlangıç yıllarımız, markalara sosyal medyada sponsorlu reklamlar yerine online seeding’in ve viral reklamın çok daha etkili olduğunu ve marka itibar yönetiminin onlar için çok önemli olduğunu anlatmakla geçti. En başarılı reklamların ağızdan ağıza (WOMM) şeklinde yayılmak olduğunu düşündüğü için online seeding’in bir gün en değerli reklam seçeneği olacağını ve her geçen gün büyüyen internet kullanımı ile de marka itibar yönetiminin bir zorunluluk haline geleceğini öngörerek, yatırımlarımızı bu yönde yaptık.  Sosyal medyanın markalar için birçok faydası olduğu kadar tehlikeleri de olabileceğini keşfettik.

Bir markanın sosyal medya sayesinde çok hızlı büyüyebileceği gibi yaşayacağı bir kriz yüzünden de çok hızlı yok olabileceğini gördük. Sosyal medya kullanıcılarının kendilerini en özgür hissettikleri bu alanda markalar hakkında yaptıkları yalan yanlış paylaşımlarla marka itibarına zarar vermelerini önlemek için itibar yönetimi, yaşayacakları sosyal medya krizlerini durdurmak için kriz yönetimi ve hedef kitlesinin gözünde marka algısının pozitif kalmasını sağlamak için ise algı yönetimi hizmetlerini vermeye başladık.

Marka İtibar Yönetimi ile markalar hakkında yapılan yalan yanlış yorumları anlık olarak tespit edip doğru bilgiler ile müdahalede bulunuyor veya bu yorumların kaldırılmasını sağlayıp marka itibarının zarar görmesini engelliyoruz. Bu sayede belki de büyüyerek kriz haline dönüşebilecek tehlikelerin de önüne geçmiş oluyoruz. Ayrıca bu yorumlarla karşılaşabilecek internet kullanıcıları için marka hakkında oluşabilecek negatif algıyı önlemiş oluyoruz.

2009’dan beri faaliyet gösteren Social Plus, 2021’e hızlı başladı. Yurtdışı açılımlarını salgın nedeniyle askıya alan şirket, gözünü İngiltere’den sonra Hollanda ve Almanya’ya dikti. Hollanda merkezli şirketini açmaya hazırlanan Social Plus, aynı zamanda bu yıl teknolojik altyapısını ve çalışma ekibini de güçlendirmeyi hedefliyor. Social Plus Şubat ayında markaların itibar karnelerini çıkaracak yeni bir platformu hayata geçirmek üzere de çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin çalışmalarıyla ilgili Social Plus’ın kurucusu Mehmet Ali Yıldız ile konuştuk.

Online Seeding hizmetimiz için influencer marketing alanında yaptığımız yatırımlarla bu hizmetimizi daha da güçlü hale getirdik. Çünkü bir kampanya sadece influencer’lar ile değil tüm internet mecrasında konuşulursa gerçek anlamda başarılı olur. Network’ümüzdeki milyonlarca takipçisi olan markaların hedef kitlesine uygun influencer’lar ile yayınlar yapıp, kampanyaların seeding ile tüm internette konuşulmasını ve milyonlarca kullanıcıya erişmesini sağlıyoruz.

Social Plus için 2020 nasıl geçti, neler yaptınız?

2020, tüm dünyada olduğu gibi pandemi sebebiyle Türkiye’de de maalesef beklenen şekilde başlayamadı. Pandemi sürecinin başlangıcından itibaren markaların reklam stratejilerini değiştirmeleri sebebiyle dört aylık durağan bir dönem yaşadık. Ancak bu dönemin uzun sürmeyeceği düşünerek hiçbir personelimizi işten çıkarmayıp yeni sürece hazırlandık. 1 Temmuz’dan itibaren reklam sektörünün yeniden hız kazanmasıyla birlikte markalardan gelen yoğun talebi karşılayarak kaybettiğimiz dört ayı fazlasıyla telafi ettik. 2020’yi portföyümüze yeni markaları da ekleyerek hedeflerimizin çok daha üzerinde kapattık.

2021 yılı için hedeflerinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

Öncelikli hedefimiz, marka itibar yönetimi ve online seeding hizmetlerimiz başta olmak üzere birçok markayı daha Social Plus ve verdiği hizmetler ile tanıştırmak. Yurtdışında attığımız adımları daha da ileriye taşıyarak hizmet verdiğimiz ülke sayısını artırmak. Bu doğrultuda teknolojik altyapımızı ve ekibimizi güçlendirmek.

Social Plus’ın yurtdışında yeni adımlar attığından bahsettiniz. Bu konuyu biraz daha açar mısınız, neler hedefliyorsunuz?

İngiltere ile başladığımız yurtdışı açılımını Almanya ve Hollanda’da faaliyet gösteren markaları da dahil ederek hızla genişletiyoruz. Yurtdışındaki yayıncı ağımızı kullanarak Türkiye’de hizmet verdiğimiz çokuluslu markaların veya Türk markalarının bu ülkelerdeki reklamlarını ve marka itibarlarını da yönetmeyi hedefliyoruz. Pandemiden dolayı ertelemek zorunda kaldığımız, Hollanda merkezli şirket kurma planımızı ise en kısa zamanda gerçekleştirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Yakın zamanda işleme almayı planladığınız şirketlerin marka karnesini çıkaracak olan yeni platformunuz hakkında bilgi verir misiniz? Bu platform markalara neler sunacak?

Günümüzde müşteriler, satın alma kararı vermeden önce markaları mutlaka internette araştırıyor ve okudukları yorumların etkisinde kalarak tercihlerini yapıyorlar. Dolayısıyla markalar ile ilgili sosyal medyada yapılan her bir yorum ve paylaşımın, marka itibarı üzerinde çok büyük etkisi bulunuyor.

Bugüne kadar markaların kendi online itibar puanlarını anlık ve ücretsiz olarak görebilecekleri bir platform bulunmuyordu. Yeni geliştirdiğimiz bu platform sayesinde artık markalar, online dünyadaki itibar puanlarını görebilecek ve kendileri hakkında yapılan pozitif ve negatif paylaşım oranları ile bu paylaşımların hangi mecralarda gerçekleştiğini analiz edebilecekler. Yakın zamanda işleme alacağımız bu platformda markalar dilerlerse rakip markaların da verilerine erişebilecek ve itibar durumlarını kıyaslama imkanı bularak reklam ve iletişim stratejilerine yön verebilecekler.

Aynı zamanda müşteriler de marka tercihi yapmadan önce binlerce verinin arasında araştırma yapmak yerine bu platform sayesinde daha önce o markaları tercih eden müşterilerin memnuniyetleri hakkında fikir sahibi olabilecekler. Bu durum, markalar arası yeni bir rekabet getireceği gibi bu rekabet müşterilere de daha kaliteli hizmet olarak yansıyacaktır.

Marka İtibar Yönetimi hizmetimiz ise tam da bu noktada devreye girerek markaların internetteki itibarını koruyor ve puanlarının yükselmesini sağlıyor.

Social Plus olarak yeni yılda hangi alanlara yatırım yapmayı hedefliyorsunuz? Teknoloji ve insan kaynağı alanlarında ne gibi yatırımlarınız olacak? Kısaca bahseder misiniz?

2021 yılının Social Plus için her alanda büyümenin gerçekleşeceği bir yıl olacağını öngörüyoruz. Online Seeding, marka itibar, kriz ve algı yönetimi hizmetlerimize, danışmanlık ve pazarlama yönetimini de hızla ekleyeceğiz. Bu sayede markalara, kampanyanın strateji oluşturma aşamasından başlayıp final bölümüne kadar her etabında destek veriyor olacağız.

Teknoloji alanında hem yakın zamanda işleme alacağımız yeni platformumuzu hem de müşterilerimizi daha iyi analiz edebilmek için kendi içimizde kullandığımız monitoring ve raporlama sistemlerimizi sürekli olarak geliştirmeye devam ederek uluslararası bir düzeye çıkarmayı hedefliyoruz.

Şu an 4 dilde hizmet vermekteyiz, bunu 8’e çıkarmak için ve oluşan yoğun talebi karşılayabilmek için bu yıl personel yatırımına ağırlık verdiğimiz bir yıl olacaktır.

 

Kaynak: The Brandage

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir