habersafak

İstanbul’un İncisi Silivri

İstanbul’un İncisi Silivri

İstanbul’un en batısındaki ilçelerden biri olan Silivri, şehirden kopmadan kırsal bir hayat yaşama imkanı sunan nadir ilçelerimizden biridir.İstanbul il merkezinin 69 kilometre batısında yer alan Silivri’nindoğusunda Büyükçekmece ilçesi, kuzeyinde Çatalca ilçesi, batısında ise Tekirdağ yer alıyor. Güneyinde Marmara Denizi’nin yer aldığı Silivri’nin kıyılarının uzunluğu yaklaşık 45 km. İlçenin yüzölçümü yaklaşık ise 760 kilometrekaredir.

İstanbul’dan uzaklaşmak isteyenlerin kaçış rotasıdır Silivri. Konum olarak İstanbul Avrupa yakasında yer alan Silivri ilçesi, Marmara Denizi kıyısındadır. Tekirdağ il sınırında bulunan Silivrinin 8 mahallesi ve 18 köyü bulunmaktadır.

Silivri Gezilecek Yerler
45 km uzunluğunda bir sahil şeridine sahip olan ilçe, İstanbullular için popüler yazlık beldelerden biridir. İstanbula yakın olması sebebiyle tercih sebebidir.

Kiraladığınız tekne ile sahil boyunca gezintiye çıkabilisiniz silivride. Ayrıca Piri Mehmet Paşa Cami’sini, Mimar Sinan Köprüsü’nü ve heykelini görme şansına sahipsiniz silivride. Aynı zamanda burada deniz sporları yapabilir, alışverişe çıkabilir, köyler arasında düzenlenen
turlara katılabilir ve taze balık yapan restoranlarda yemek yiyebilirsiniz.Temiz havası ve sakinliği ile hafta sonları kaçamak yapabilirsiniz silivriye.

Silivri hakkında daha detaylı bilgiye Silivri’de yaşanan ve haber niteliği taşıyan ve Son dakika Silivri haberleri ile ilgili bilgilere Silivri yerel basın sitelerinden öğrenebilir ve takip edebilirsiniz.

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir