habersafak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın bu yıl 38.'sini düzenledi- Haber Şafak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın bu yıl 38.'sini düzenledi- Haber Şafak

İstanbul’un en önemli gençlik ve sanat buluşması olan Genç Günler; usta isimlerle düzenlediği atölyeler eşliğinde, kültür meşalesini gençlere uzatıyor.

Şehir Tiyatroları, 38. Genç Günler boyunca düzenlediği atölye çalışmaları ile her yaştan genci bir araya getiriyor. Katılımcıların kişisel yeteneklerini keşfetmesini sağlayan ve becerilerini geliştiren etkinlikler yoğun ilgi görüyor.

38. Genç Günler’in ilk atölyesinde Yazar ve Yönetmen Ahmet Sami Özbudak, 9 Mayıs Perşembe günü Müze Gazhane Meydan Sahne’de gençlerle buluştu.

Ahmet Sami Özbudak Gençlerle Birikimini Paylaştı

Son yıllarda yazdığı Hayal-i Temsil, Meçhul Paşa, Gomidas oyunları ve Balat Monologlar Müzesi çalışması ile yeni yazarları teşvik eden, bir araya getiren Oyun Yazarı-Yönetmen Ahmet Sami Özbudak yazarlık atölyesinde gündelik hayatın büyülü malzemesi ve yaşanmışlığı nasıl oyun metnine dönüşür, hayat sahnede nasıl gerçeklik bulur? Hayatı ve hikâyeyi araştıran bir atölye çalışması ile katılımcılarla buluştu.

Katılımcılarla tek tek tanışarak atölyeye başlayan Ahmet Sami Özbudak, katılımcılara dramatik yazarlık çalışmaları yaptırdı.

Uygulamalı geçen derste katılımcılar karakter oluşturmadan diyalog yazımına ve hikâye kurgusuna kadar aktif olarak atölyede yer aldılar.

Metotlardan ve yazarın yolculuğundan bahseden Ahmet Sami Özbudak, kendi yöntemini anlattı ve katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir