habersafak

İnternet ve Bilgi aktarımı

İnternet ve Bilgi aktarımı

İnsanlığın en büyük başarılarından biri internetin icadı olsa gerek. Oluşturulduktan kısa bir süre sonra, dünya birbirine bağlandı ve bilgileri anında paylaşılabilir hale geldi. Bu iletişim, eğitim ve dünya çapındaki siyasette devrim etkisi yarattı. İnternetin aynı zamanda insanların dünyanın her yerinden bilgi edinmelerine olanak sağlayanlar.

Bütün dünyada ve bizim ülkemizde internet varlığıyla birlikte bilgi akışı olağanüstü hızlı bir hale gelmeye başlamıştır. Türkiye’de ilk kez internet 90’lı yıllarda kullanılmıştır. Net kaynaklar Türkiye’de internet, ilk kez 12 Nisan 1993 tarihinde kullanılmaya başladığını gösteriyor.

İnternetin yükselişi, anında insana verilen en büyük armağanlardan biridir. Grupların zengin bilgilerini anında ve seyahat etmemelerini sağlar. Bu, güncel haber ve olayların insanlar tarafından nasıl paylaşıldığı ve alındığı konusunda çeşitli değişikliklere neden oldu. Toplumdaki pek çok değişiklik, internet iletişiminin değişmesi ve dünya görüşünün doğasından okunmasıdır. Facebook, Twitter, ve YouTube vs gibi sosyal medya platformları da insanların bilgi paylaşımı yapmasını ve iletişim kurmasını ve bilgi yollarını kolaylaştırdı.

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir