habersafak

İnternet Haberciliği Nedir?

İnternet Haberciliği Nedir?

Günümüz dünyasında internete ulaşımın kolaylaşması ve internete ulaşan cihazların çeşitliliğiyle internet haberciliğinin önü açılmıştır.  İnternet haberciliği, sadece internet platformlarında haber yayını yapılmasıdır. İnternet haberciliğinin yazılı basından avantajları vardır. Bildiğiniz üzere gazeteler gündemi bir gün geriden yayınlamaktadır. İnternet haberciliğinde ise gündemi anlık olarak takip edebilme şansımız vardır.

İnternet haberciliği, geleneksel gazetelerin ve habet kanallarının web siteleri olabileceği gibi, kapanan gazetelerin web sitesi de olabilmektedir. Yanı sıra dijital dünyada yayınlanmaya başlayan, ve yayın hayatını oradan sürdüren pek çok haber sitesi mevcuttur.

İnternet haberciliği, genel olarak internet haber siteleri üzerinden ücretsiz bir şekilde internet erişiminin olduğu her noktadan ulaşılabilmesi sebebiyle oldukça rağbet görmektedir. Ayrıca habercilikte hız kavramının son derece öneme sahip olduğunu da göz önünde bulundurursak, internet gazeteleri sayesinde bunu sağlamak mümkündür.

İnternet gazetelerinin ve haber sitelerinin mobil uygulamalarıda bulunmaktadır bununla birlikte gelen haber bildirimleri, son dakika gelişmeleri her an her şeyden hızlıca haberdar olmamıza olanak sağlıyor. Bununla birlikte reklam verenlerin tercihi de artık yeni medya teknolojileri olmaya başlamıştır.

Bu bağlamda internet haberciliğinin yeni gözdesi, En Haber sizlere doğru ve tarafsız bir habercilik vizyonuyla hizmet etmek için kurulmuştur.

Enes Haber – Doğru ve Tarafsız

 

 

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir