habersafak

Dedektif Nedir? Dedektif ne iş yapar? Görevleri nedir?

Dedektif Nedir? Dedektif ne iş yapar? Görevleri nedir?

Dedektif nedir sorusuna cevap arayacak olursak, Dedektif unvanı alan kişi, birbirinden değişik problemleri halletmek için inceleme yapan, hukuki işlemler için belge ve kanıt toplayan, kuşku duyulan durumlardan doğruyu açığa çıkaran kişiler olmaktadır. Dedektifler buldukları kanıt ve belgeleri yasal yollardan toplamak zorundadırlar. bizim ülkemizde kolluk kuvvetleri içinde dedektiflik departmanları bulunmamaktadır. Ancak bu teşkilatlarda dedektifin vazife tanımı ile birebir uyuşan başka pozisyonlar bulunmaktadır.

Dedektiflik, resmî ve özel olmak üzere iki çeşite ayrılmaktadır. Resmî dedektifler, gizli polislerdir. Resmî dedektifler, polis, asker ve istihbarat elemanlarıdır. Bunlar asayişin temini için önemli görevlerde bulunurlar.  Aynı zamanda dedektifler milli güvenlik mevzularında ve terör olaylarında çalışır ve iz sürerler.

Dedektif ne iş yapar? Görevleri nedir?

Dedektif, kendisine verilen araştırma işlerini yerine getirmek ve gerekli bilgileri toplamak ile görevlidir. Bunun dışında dedektiflerin görev ve sorumlulukları şöyle sıralanır;

  • Kimliğini gizlemek,
  • Yasa ya da etik ilkelerine saygılı olmak ve dışına çıkmamak,
  • Profesyonel davranmak ve duygularını, müşterinin taleplerinin önüne geçirmemek,
  • Müşteriler için rapor oluşturmak.

Sizlerde dedektif arayışı içerisinde iseniz dedektif.gen.tr ‘nin uzman kadrosu ile tanışabilirsiniz

 

 

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir