habersafak

DATÇA VE KOYLARI!

DATÇA VE KOYLARI!

Bu yazımızda size Datça ve koylarını tanıtacağız. Datça Muğla’nın en güzel ilçelerinden biridir. Özellikle sakin bir tatil arayanların tercih ettiği ilçemiz Ege ve Akdeniz’in buluştuğu noktada bulunmaktadır. İlçemizde bir çok güzel ve bakir koylar bulunmaktadır. İlçemizde son derece kaliteli konaklama tesisleri de mevcuttur. Özellikle Datça otelleri  bölgenin en iyi otellerine sahiptir. Eski Datça otelleri ise bölgede tatil yapmak isteyen yerli ve yabancı turistler tarafından sevilmekte ve tercih edilmektedir.

Büyülü denizi ve abu hayat koyları ile Datça bütün ihtişamı ile insanı resmen büyülüyor. Şimdi isterseniz birazda Datça’nın efsane  koylarından bahsedelim.

Masmavi denizi ve cennet gibi koyları ile Datça bütün güzelliği ile insanı resmen kendisine çekiyor. Datça’nın sayısız güzellikteki koylarına biraz göz atmaya ne dersiniz…

DATÇA KARGI KOYU

Datça ilçe Merkezine 3 kilometrelik uzaklıkta yer alır. Etrafını çanak gibi saran dağlar nedeniyle kapalı bir koy olan Kargı koyu, son senelerde en çok tercih edilen plajlar arasında yer alıyor.

DATÇA DOMUZ ÇUKURU KOYU

Datça domuz çukuru koyuna, kara yolu ulaşımı yoktur. Uzun bir plaja sahiptir. Eğer sessiz ve sakin bir koy arıyorsanız bu koy sizin yeriniz.  Huzur sakinlik ve çam ağacı dolu olan bu koyu yaşarken görmenizi önerebilirim.

DATÇA PALAMUTBÜKÜ KOYU

“Üç güzeller” olarak isimlendirilen Hayıtbükü,  Palamutbük, Kızılbük koyları içinde, ismi en çok bilinen koydur. Datça’nın en uzun kumsallarından olma özelliğini taşıyan Palamutbükü koyu, Datça’nın en çok tercih edilenleri arasındadır.  Yeşil, Doğa, deniz ve Badem ağaçlarının keyfini sürebileceğiniz müthiş bi doğa harikası.

DATÇA HAYITBÜKÜ KOYU

Datça’nın Mesudiye köyü kıyısında bulunan koyda, deniz değil sanki sakin bir göl izlenimi vermektedir. Datça’ya geldiğinizde, Mesudiye köyünü ve Hayıtbükü koyunu ziyaret etmeyi unutmayın.

DATÇA KIZILBÜK

Datça Mesudiye’nin en küçük koyudur. İsmini bölgenin günbatımı renklerinden alır. Bölge gün batımlarında efsanevi bir güzelliğe bürünür. Ahşap evlerin yer aldığı Kızılbük’te temiz ve berrak denize girmeye doyamayacaksınız. Hayıtbüküne karşı olan manzarası ise adeta görsel şölen tadında.

DATÇA OVABÜKÜ

Cennetten bir köşe Datça’nın ne çok tercih edilen koylarının arasında yerini alır. Sessiz ve Sakinliğinin yanı sıra bahçeler içerisinde aile işletmelerinin bulunduğu nezih bir koydur  Bu tertemiz mavimsi denizi tatmak, muhteşem doğasında  yürüyüş yapmak isterseniz bu koy tam da size göre!

 

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir