habersafak

Arama Motorlarında İçerik Silme

Arama Motorlarında İçerik Silme

İnternette yayınlanan yalan haberler, iftira içerikler, görseller gibi paylaşımlar  yüzünden eşinden ayrılan, işinden kovulan, arkadaş ve dostlarından tepki görenler ile oluyor. Bu sorunlarla mücadele etmek ve üstesinden gelmek yani içerikleri sildirmek aslında günümüz teknolojisinde sanıldığı kadar zor değil. Zaten ortada eğer bir mağduriyet varsa bunu gerekli yerlerden sildirmek en doğal hakkınız. google sonuç sildirme ve google isim sildirme gibi istekleri olan ama ne yapacaklarını bilmeyen kişiler arama motorlarında sonuç aramaktadırlar.

Dijital saygınlık yönetimi son yıllarda çoğunlukla dile getiriliyor, şahıs ve şirketlerin bilhassa almış olduğu hizmetlerden biri sayılıyor. İnternet, her şeyin kayıtlı kalmış olduğu süresiz bir arşiv niteliği taşıyor. Gazeteler, bloglar, forumlar, toplumsal medya postları, malumat siteleri ve benzeri yayınlar icra eden bütün mecralar online saygınlık yönetimi niteliğinde ele alınıyor. İnternette yayınlanmış içeriği sildirmek, kaldırtmak insanların direkt yapabilecekleri bir şey olsada, bu işte uzmanlaşmış kişiler ve şirketler vardır.

İnternet tabanlı cep telefonların yaygınlaşması internet kullanıcı sayısını her geçen gün artırıyor. Elbette internetin avantajlarının olduğu gibi dezavantajlarıda vardır. Kullanıcılar herhangi bir konuda her dakika istediğini paylaşabilir, herhangi bir konuda görüş veya yorum kaydedebilir. Akıllı telefon ve internet teknolojisinin birleşimi, kullanıcıların düşüncelerini özgürce paylaşmalarına olanak tanır. Bu olanak yanlışta olsa insanlara, insanların kişisel alanlarını ihlal etme fırsatı verir. Büyük bir kesim insanların kişisel alanlarını ihlal etmez ve saygı duyar.

Küçükte olsa bir kesim, insanların kişisel alanlarını saygı duymaz, iftira atar, yalan haber yayar vs. bu sorunla karşılaşan insanlar google haber sildirme vb. konularda uzmanlaşmış şirketlere başvurabilirler.

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir