habersafak

Anne ve bebek ürünleri alırken nelere dikkat edilmesi gerekir?

Anne ve bebek ürünleri alırken nelere dikkat edilmesi gerekir?

Hamile olan veya bebek sahibi olmayı planlayan anne ve babalar kendilerini şanslı saymalıdır.

Anne ve babaların, hatta bebeklere armağan olarak kıyafet alacak dost, akrada ve yakınlarının her insanın doğayla ahenkli ve cilde zarar vermeyen kumaşlardan üretilen ürünleri tercih etmeleri gerekir. Bebeklerin cildi, bilhassa dış ortama uyumları açısından fazlaca hassastır. Bu nedenle kıyafet alışverişlerinde birtakım hususlara dikkat edilerek yapılacak seçimler, bebek sağlığını negatif etkileyebilecek neticeleri da ortadan kaldırabiliyor. Bebek giysileri, Bebek ürünleri ve battaniyelerinin yumuşak, pamuklu, tüy, toz çıkarmayan ürünlerden ve kumaşlardan olması önemsenmelidir.

Anne ve bebek ürünleri alınırken rahat giydirilip çıkarılabilmesine dikkat edilmelidir; yakası geniş, kolları bolca, önden oluşturulan veya her iki bacağının yanlarından düğmeli mamüller kullanılabilir. Bebeğin cildini tahriş edecek sertlikte nakış, süs, etiket vb. var ise çıkarılmalı, üstüne çengelli iğne, nazar boncuğu benzer biçimde cisimler takılmamalıdır. Kurdele veya bağı olan mamüller bebeğin boynuna dolanıp boğulmaya yol açabileceği için sakıncalıdır.

Tüm kıyafetler giydirilmeden ilkin sabun yada sabun tozu ile ve bolca suyla yıkanıp, ütülenmelidir. İlk bakışta yeni doğmuş bebek giysileri fazlaca sempatik bir görüntüye haiz olduğundan entresan görülebilir. Fakat bu giysilerin kumaş ve aksesuar özelliklerine dikkate edildiğinde işin rengi değişebilir. Örneğin kumaş yapısı bebeğin teniyle ahenkli olmayan giysiler veya üstünde sert cisim bulunan bebek ürünleri ve kıyafetler bebek giyimine müsait görülmemektedir. Dolayısıyla her sempatik gözüken kıyafetin dış görünüşüne aldanılmaması gerekir.

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir