habersafak

Ahmet Bin Saeed'in Ev Sahipliğinde Arabian Travel Market 2024 Başladı- Haber Şafak

Ahmet Bin Saeed'in Ev Sahipliğinde Arabian Travel Market 2024 Başladı- Haber Şafak

Rekor kıran bu yılki etkinlik, 165 ülkeden 2.300 katılımcıyı ağırlayacak ve etkinliğe yaklaşık 41.000 ziyaretçi bekleniyor. ATM’nin bu yılki baskısı, şimdiye kadarki en büyük etkinlik olacak. 

1994 yılında 300 katılımcı ve 7.000 ticaret ziyaretçisiyle başlayan ATM, şimdi tüm seyahat sektörlerini ve dikeyleri bir araya getiren küresel olarak tanınan bir etkinlik olarak kendini kanıtlamıştır. Bu yıl katılımcıların artışı %26 olarak kaydedildi.

Sheikh Ahmed, ATM 2024 katılımcıları arasında oluşan büyük ilginin Dubai’nin bölgedeki turizm ve seyahat için önemli bir destinasyon olduğunu yeniden doğruladığını belirterek, Dubai’nin dünya çapındaki sektör liderlerini bir araya getirerek sektörün geleceğini şekillendirme rolünü vurguladı. 

ATM 2024, ‘Girişimcilikle Yeniliklere Güç Vermek: Seyahati Girişimcilik Yoluyla Dönüştürmek’ temasına odaklanacak ve havacılık, oteller, konaklama ve halka açık cazibe merkezlerinde vizyon sahibi girişimcileri ve sektörün geleceğindeki dönüştürücü rolünü vurgulayacak. 

Dört günlük bir konferans gündemi, Global Sahne ve yeni Gelecek Sahnesi olmak üzere iki ana sahnede 50’den fazla oturumda 200 konuşmacıyı içerecek. Global Sahne, girişimcilik, gelişmekte olan pazarlar, sürdürülebilirlik ve lüksü keşfeden günlük zirvelere ev sahipliği yaparken, Gelecek Sahnesi, yapay zeka, NextGen destinasyonlar, seyahat teknolojisi ve gelecek trend tahminleri gibi konuları kapsayacak. 

ATM 2024’ün açılış günü, Global Sahne’de His Excellency Issam Abdulrahim Kazim, Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing’in CEO’su tarafından sunulan ‘Global Insights Kapısı’ başlıklı ana konuşmanın yanı sıra, ‘GCC İçinde Turizmi Düzenleme Bakanlık Tartışması’ da bulunmaktadır.

Pazar Bilgi Zirvesi, bu hafta ATM’nin odaklı tartışmalarının dört gününü tamamlayacak ve girişimcilik, lüks ve sürdürülebilirlik, bu haftaki zirve programını oluşturacak. Gelecek gün için, seyahat teknolojisindeki en etkili trendler, Gelecek Sahnesi’nde “Söylentiye Son: 2024 Seyahat Teknolojisi Trendlerini Açıklamak” oturumunda tartışılacak. Bu arada, Global Sahne, IATA, Riyad Hava, AviationXLab ve Cirium’dan havacılık uzmanlarını bir araya getirerek “Teknolojinin Havacılığı Nasıl Bozduğunu” araştıracak ve ardından Paul Griffiths, Dubai Havaalanları CEO’su ile “Havacılığın Geleceğini Yönlendirmek” başlıklı bir oturuma ev sahipliği yapacak. 

Seyahat Teknolojisi, seyahat ve konaklama sektörünü yönlendiren yenilikçi teknolojileri sergileyen 7 Mayıs’a kadar sürecek olan ATM’de devam edecek ve 7 Mayıs’ta Girişimcilik Zirvesi, Ekonomik Büyümeyi Desteklemek İçin Seyahat ve Turizm Girişimciliğini Geliştirmek konusuna odaklanacak ve küresel bozulmaların İnovasyon Katalizörleri konusunu keşfedecek. 

ATM 2024, Dubai’de gerçekleşen on gün süren bir seyahat ve turizm etkinlik festivali olan Arabian Travel Week’in bir parçasıdır. ATM’nin yanı sıra, Arabian Travel Week’in bir parçası olan diğer etkinlikler ATM Start-up yarışması, ATM Seyahat Teknolojisi, GBTA İş Seyahati Forumları ve Alıcı Ağıdır. 

ATM 2024, Dubai World Trade Centre ve stratejik ortakları Dubai Ekonomi ve Turizm Departmanı (DET) olarak Hedef Ortak, Emirates Havayolları olarak Resmi Havayolu Ortak, IHG Hotels & Resorts olarak Resmi Otel Ortak ve Al Rais Seyahat olarak Resmi DMC Ortağın işbirliğiyle düzenlenmektedir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir