habersafak

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda son etap heyecanı İstanbul'da yaşanacak- Haber Şafak

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda son etap heyecanı İstanbul'da yaşanacak- Haber Şafak

TUR 2024’ün 105,4 km’lik İstanbul-İstanbul etabı, Beşiktaş Meydanı’ndan başlayacak. 28 Nisan Pazar günü saat 11.00’da start alacak etabın, 13.07’de Sultanahmet’te son bulması bekleniyor.

21 Nisan’da startını veren ve büyük bir coşkuyla takip edilen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun son etabı asırlardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan, yedi tepeli şehir İstanbul’da koşulacak. Asya ve Avrupa’nın birleşim noktasında, eşsiz güzellikteki boğaz ve sahil şeridi hatlarında gerçekleşerek Kadıköy’ün gözde caddesi Bağdat Caddesi’nden geçecek etap, tarihi yarımada Sultanahmet’te son bulacak.  

TUR 2024’ün 105,4 km’lik etabı; İstanbul-İstanbul, 28 Nisan Pazar günü Beşiktaş Meydanı’ndan 11.00’da start alacak, Sultanahmet’te yaklaşık 13.07’de sonlanacak.

Son gün için parkura çıkacak sporcular, etabın 11,3. kilometresinde 4. kategori tırmanış prim kapısından geçecekler. Kapıyı ilk iki sırada geçen sporcular “dağların kralı” klasmanı için 2-1 puanı hanesine yazdıracak. 

Yarışın 39,9. km’sinde Türkiye Güzellikleri prim kapısından geçecek sporcular, ara sprint kapısına doğru pedal çevirerek TUR 2024’ün son sprint kapısını 71,4. km’de kat edecekler. 

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, TRT Spor ve Eurosport tarafından her gün yayınlanıyor

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 2024 yılında da her yıl olduğu gibi Eurosport ve TRT Spor’dan canlı yayınlanıyor. 

 

Masalsı parkurunda dünyaca ünlü sprintlerin şovu, tırmanışçıların mücadelesine sahne olacak görkemli organizasyon 190 ülkede 13 dilde milyonlarca kişi tarafından izleniyor. Hem karadan hem de uçak ve helikopterlerle havadan çekimi yapılan TUR, uluslararası prodüksiyon ekibi ile 8 gün boyunca ulusal ve uluslararası kanallarda naklen ekranlara geliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir