habersafak

Yurt içi ve yurt dışı rotalar ile Setur'dan 19 Mayıs'a özel öneriler- Haber Şafak

Yurt içi ve yurt dışı rotalar ile Setur'dan 19 Mayıs'a özel öneriler- Haber Şafak

Koç Topluluğu şirketlerinden Setur; bu sene hafta sonu ile birleşerek 3 günlük bir tatil olanağı yaratan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na özel, geniş yelpazede öneriler sunuyor. Setur, Mardin ve Van Doğubeyazıt turları ile tatili, kültür ve tarih ile iç içe geçirmek isteyenlere cazip fırsatlar sunarken, yurt dışına yönelik önerilerle de tatil rotalarının belirlenmesine yardımcı oluyor. 

Müşteri memnuniyetinde üst üste 3. kez turizm sektörü birincisi* olan Setur, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın hafta sonu ile birleşmesi ile tatil severlere, farklı beklentilere yönelik geniş ürün yelpazesiyle tatil seçenekleri sunuyor.

Benzersiz deneyim sunan kültür turları

Setur’un bu özel döneme yönelik önerileri içerisinde Butik Mardin Turu ve Butik Van Doğubayazıt Turu, kültür ve tarihi tatil ile birleştirmek isteyenlere benzersiz bir deneyim sunuyor. 

Yüzyıllar içerisinde farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan, Artuklu’dan günümüze kalan yapıların benzersiz bir mimari doku oluşturduğu Mardin’i kapsayan Butik Mardin Turu’nda gezilecek yerler arasında Süryanilerin en önemli dini merkezlerinden Deyrulzafaran Manastırı, Mardin’in en büyük yapılarından Kasımiye Medresesi, kente mistik bir hava katan gizemli Abbaralar ve kadim şehir Diyarbakır da bulunuyor. 

Butik Van Doğubayazıt Turu ise Doğubayazıt’ın yanı sıra Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden İshakpaşa Sarayı, efsaneler dağı Ağrı Dağı başta olmak üzere Ahlat Selçuklu Mezarlığı, Tatvan, Akdamar Adası, Van, Muradiye Şelalesi’ni kapsayarak dolu dolu bir program sunuyor. 

Butik Mardin Turu’nun paket fiyatı, kişi sayısı ve seçilecek odaya göre 7.140 TL- 8.750 TL arasında değişiyor. Butik Van Doğubayazıt Turu paket fiyatı ise yine kişi sayısı ve seçilecek odaya göre farklılaşıyor ve 8.475 TL-9.575 TL arasında değişiyor.

Mayıs ayında yaza merhaba demek isteyenlerin sıcak destinasyonlarda en çok tercih ettikleri yerler ise Akdeniz Bölgesinde; Antalya, Alanya, Belek, Side, Kemer Ege’de ise Assos, Ayvalık, Bodrum, Fethiye ve Kıbrıs oluyor. Doğa ile içi içe tatil fırsatı sunan Sapanca ve Abant da tatili daha fazla dinlenerek geçirmek isteyenler arasında popülerliğini koruyor. Konaklama ücretleri ise 500 TL’den başlıyor ve 15.000 TL’ye kadar çıkabiliyor. 

Tatil severlerin bu döneme yönelik yurt dışı tercihlerinde ise Lizbon ve Sharm El-Sheikh ön plana çıkıyor. Yurt dışı turlarda ise Avrupa’da Benelüks, İtalya, İspanya ve Endülüs, Balkanlar, Kuzey Amerika ve Tayland turları en popüler rotalar arasında bulunuyor. Geçtiğimiz seneye göre yurt dışı taleplerde yüzde 100’e varan artış görülürken, fiyatlar 499 EUR- 3.699 Euro arasında değişiyor. Setur’un yüzde 10’a varan son dakika indirimleri ise devam ediyor.

*“Müşteri memnuniyetinde sektör birinciliği, bağımsız araştırma şirketi SIA Insight’ın Eylül-Ekim 2022 döneminde 1.507 katılımcı ile, kantitatif araştırma yöntemleri kullanılarak 9 turizm acentesi üzerinden değerlendirilen müşteri memnuniyet araştırmasının toplam memnuniyet endeksi sonucuna göredir. Bu sonuca göre Setur, 2020 yılından bu yana üç yıldır müşteri memnuniyetinde kesintisiz lider konumda yer almaktadır. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir