habersafak

Yarım asırlık başarı hikayesi: Form & Dunham-Bush iş birliği- Haber Şafak

Yarım asırlık başarı hikayesi: Form & Dunham-Bush iş birliği- Haber Şafak

Form Şirketler Grubu; her gün gelişen dünyaya ayak uyduran teknolojileri, Ar-Ge yatırımları ve uzun yıllara dayanan sektör tecrübesiyle uluslararası iş birliklerinin güvenilir yüzü olmaya devam ediyor. Birçok uluslararası firmanın uzun yıllardır temsilciliğini sürdüren Form Şirketler Grubu çatısı altında bulunan Form Endüstri Ürünleri, Dunham-Bush Türkiye temsilciğinde 50. yılını geride bırakıyor.

1894 yılında ABD’de kurulan Dunham-Bush, dünyanın en eski ticari iklimlendirme üreticilerinden biri olarak konumlanıyor. Uluslararası düzeyde kabul görmüş soğutma sistemlerine sahip olan Dunham-Bush, yüksek kalitede güvenilir ürün gamını dünyanın her noktasında bulunan dağıtım ağı ile müşterilerine ulaştırıyor. 

Türkiye’de güçlü uluslararası firmaların temsilciliklerini uzun yıllardır istikrarlı bir başarıyla yürüten Form, 1972 yılından bu yana Dunham-Bush firmasının da temsilcisi. Yarım asrı geride bırakan iş birliği kapsamında Form, Türkiye ve Ortadoğu bölgesinde Dunham-Bush vidalı kompresör revizyonu ve tamir etme yetkisini elinde bulunduran tek firma olma özelliği taşıyor.

Form Şirketler Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Tunç Korun, yarım asırlık Dunham-Bush temsilciliğini şu sözlerle değerlendirdi: “Dunham-Bush ile yollarımız 1972 yılında ilk olarak yerli soğutma grupları imalatımız için, kendilerinden satın aldığımız pistonlu kompresörler sayesinde  başladı. Sonraki yıllarda başarılı satışlarla devam eden iş birliğimiz kapsamında oldukça güzel gelişmelere imza attık. Dunham-Bush tarafından geliştirilen konfor kliması sektörünün ilk vidalı soğutma grubunun satışını Türkiye’de 1976 yılında Form olarak ilk biz gerçekleştirdik. O dönemden bugüne başarılı birçok projede yer almayı sürdürüyor, ürünlerimizin tercih edildiği alanlara değer katıyoruz.” 

Dunham-Bush’un Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinden sorumlu Genel Müdürü Qais Saad Khreisat, Türkiye ziyareti esnasında FORM ile uzun yıllara dayanan başarılı iş birliğini şu sözlerle değerlendirdi: “Form Şirketler Grubu, yarım asırdır Türkiye’de Dunham-Bush markamızın üstün kaliteli ürünlerini kullanıcılarına sunarak, vizyonumuzu Türk pazarına başarıyla yansıtıyor. Bu süre zarfında referans olabilecek pek çok başarılı projede yer almamızı Form’un bize kattığı uzmanlık ve deneyim temelli marka değerine ve satış-servis başarısına borçlu olduğumuzu söyleyebiliriz. Güvene dayalı iş birliğimizin gelecek yıllarda da aynı şekilde devam etmesini diliyor, daha nice başarılara imza atacağımıza inanıyoruz.” 

Form, Dunham-Bush markasıyla ilk soğutma grubu satışını 1976 yılında Adana Tekel fabrikasına gerçekleştirdi. Bu kapsamda, fabrikaya her biri 1,800 kW soğutma kapasitesine sahip 2 adet vidalı soğutma grubu satışı gerçekleştirildi.  Dunham-Bush soğutma grupları; performans, güvenilirlik ve enerji verimliliği konularını ön planda tutarak vidalı kompresörlü su ve hava soğutmalı ürün serileriyle küresel pazar taleplerini karşılıyor. Su Soğutmalı serisinde bulunan her biri 2.650 kW frekans kontrollü iki vidalı kompresörüyle; Hava Soğutmalı serisinde ise 1.860 kW’a kadar tek cihazdan istenilen kapasiteyi sağlamasıyla dikkat çekiyor. Kapasite ve verimliliği Amerikan AHRI laboratuvarları tarafından onaylanan ürünlere sahip Dunham-Bush; oteller, iş merkezleri, fabrikalar gibi birçok mekânın iklimlendirilmesinde tercih ediliyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir