habersafak

Groupe Seb Türkiye’nin Genel Müdürü Ege Pekkınran Oldu – Haber Şafak

Groupe Seb Türkiye’nin Genel Müdürü Ege Pekkınran Oldu – Haber Şafak

Groupe SEB Türkiye’nin tepe yönetimi Ege Pekkınran’a emanet edildi. Pekkınran, son 10 yıldır bu göreve getirilen ilk yerli isim ve şirketin ilk kadın genel müdürü oldu. Groupe SEB’in Türkiye’deki 30’uncu yılını kutladığı dönemde görevi devralan Pekkınran’ın ajandasında, bu mesajın grup markalarından Tefal ön planda olacak şekilde iletişime taşınması, büyüme ve çalışan memnuniyetine yönelik çalışmalar yer alıyor. 

Tefal, Rowenta, Krups, Moulinex ve WMF markalarını bünyesinde barındıran Fransız küçük ev aletleri şirketi Groupe SEB’nin Türkiye operasyonunu Ege Pekkınran yönetecek. Küçük ev aletleri ve beyaz eşya sektörünün lider firmalarında 15 yılı aşkın süredir kariyerini sürdüren Pekkınran, 1 Nisan 2023 itibarıyla görevi devralacak.

Pekkınran 2006-2009 yılları arasında Philips Türkiye’de ürün ve pazarlama alanlarında yöneticilik görevleri üstlendi. Ardından BSH Ev Aletleri’nde, tüketici ürünleri alanında Ürün Müdürü olarak çalıştı ve Bosch, Siemens, ile Profilo markalarını Türkiye pazarındaki rekabette en iyi duruma getirecek süreçleri yürüttü. Şirketin ilgili ürün kategorilerindeki orta ve uzun vadeli stratejilerinin oluşturulmasında doğrudan sorumluluk üstlendi. BSH Türkiye’de bulaşık makineleri biriminin ürün müdürlüğünü yaptığı 6 ayın ardından, 2013 yılında Grup Ürün Müdürü olarak Groupe SEB’e katıldı. Pekkınran, satış ve pazar payı artıran çalışmaları ve ciro artışına yönelik oluşturduğu iş modelleriyle dikkat çekerek, 2017 yılında grubun Pazarlama Direktörü, 2022 yılında ise Satış Direktörü olarak atandı. Sektörün geneline hakimiyeti ve grubun markalarıyla ilgili derin tecrübesi ile Pekkınran, yeni pozisyonunda da şirketin büyümesine katkı sağlamayı sürdürecek.

Türkiye’deki 30’uncu yılında ilk kadın genel müdür

Ege Pekkınran, 10 yıldan bu yana Groupe SEB Türkiye’nin Genel Müdür koltuğuna geçen ilk Türk isim ve bu göreve getirilen ilk kadın olma özelliği taşıyor. Groupe SEB’nin Türkiye’deki 30’uncu yılını kutladığı dönemde bu görevi devralan Pekkınran’ın ajandasında, bu alanda hayata geçirilecek projeler, çalışan memnuniyeti ve pazar payının artırılması var:

Çalışan memnuniyeti ve büyüme de hedefler arasında

“Groupe SEB ve Tefal olarak Türkiye’deki 30’uncu yılımızı kutluyor olmak bizim için çok büyük bir gurur ve mutluluk. Bu yıl tüm iletişimimizde buna vurgu yapacak, projemizi ürün lansmanları ve saha aktivasyonları ile destekleyeceğiz. Yine önemli odak noktalarımızdan biri de çalışanlarımızın mutluluğu olacak. 2021 senesinde “Great Place to Work” seçilmemizi sağlayan, çalışan memnuniyetine yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bu sırada, tüm enerjimizi kullanarak, yeni kanal ve ürün stratejimizle büyümeye devam edip pazar payımızı artırmak için çalışmayı sürdüreceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir